Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا اگرچه داشتن ذخیره ارزی بالای دلاری برای چین یک حربه نیز محسوب می شود و عملا آمریکا را به بزرگترین بدهکار خود تبدیل کرده است اما هر اقدامی از سوی واشنگتن برای تحریم پکن می تواند برای چین مشکلات زیادی در عرصه اقتصادی ایجاد کند.

در واقع چین در معاملات بین المللی به سامانه پرداختی دلاری آمریکا وابسته است و همین باعث می شود اگر واشنگتن تحریمی در نظر بگیرد متحمل زیان های سنگینی شود این اتفاقات قبل از این هم برای کشورهای دیگر افتاده است به ویژه هنگامی که چالش های سیاسی بروز می کند آمریکا خیلی زود به تحریم رو می آورد شبیه کاری که در برابر روسیه در خصوص الحاق شبه جزیره کریمه انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«فانگ شیانگ های» معاون کمیسیون مقررات سهامی چین بر این باور است که در سال ۲۰۱۴ میلادی روسیه عمدتا به دلیل همین تحریم های آمریکا متحمل خسارت شد و این مشکل کماکان برای مسکو وجود دارد.

او می افزاید: اگر آمریکا بخواهد بانک و شرکت های چینی را تحریم کند چین به دلیل آنکه در قراردادهای بین المللی از سامانه های پرداخت به دلار آمریکا استفاده می کند شدیدا خسارت می بیند پس بهتر است خود را برای آن زمان آماده کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از شرکت ها و موسسات روسی پس از تحریم های سال ۲۰۱۴ زیان دیدند به طوری که مشکلاتشان هنوز برطرف نشده است چین نه فقط از لحاظ روحی بلکه باید به طور کامل و عملیاتی برای مقابله با چنین شرایطی در آینده آماده باشد.

برخی از شرکت ها و موسسات چینی در ماه های اخیر در معرض چنین تهدیدهایی بوده اند ورود آمریکا به مسایل سیاسی در سین کیانگ و هنگ کنگ باعث شده است تا تهدید به تحریم این شرکت های چینی جدی تر شود.

حالا باید دید آمریکا که البته هنوز موفق به حل و فصل کامل نبرد تجاری با چین نشده تا چقدر آماده است در این مناطق اعمال نفوذ کند و چه تحریم هایی را ممکن است برای موسسات چینی در نظر بگیرد.  

سوئیفیت و چیپس که سامانه های پرداختی،  تجاری،  بانکی و پشتوانه های سرمایه گذاری محسوب می شوند عملا با دلار کار می کنند برای همین کشورها از جمله چین در صورت تحریم برای رتق و فتق امور تجاری و معاملات دلاری با مشکل مواجه خواهند شد.

آمریکا نشان داده است که از تحریم پرهیز و ابایی ندارد از جمله اینکه روسیه را به دلیل همکاری با ونزوئلا و سوریه، کره شمالی، حقوق بشر، مساله اوکراین، حملات سایبری و نفوذ در انتخابات تحریم کرد همین کار را هم می تواند با چین انجام دهد در واقع این کشور به بهانه حقوق بشر، وضعیت اویغورها در منطقه خودمختار سین کیانگ، تصویب لایحه قانون امنیتی هنگ کنگ، تایوان، ارتباط با کره شمالی و مسایل دیگر می تواند چین را تحریم کند.

آنچه امروز مقام های چین باید به گفته کارشناسان روی آن تمرکز کنند بین المللی کردن یوان پول ملی چین و افزایش معاملات با این ارز است اینکه چین باید تا حد امکان اتکایش را به سامانه پرداختی به دلار آمریکا کاهش دهد و در حقیقت برای روزهای حساس تحریم آماده باشد.

فعلا سهم چین در پرداخت های جهانی بسیار پایین است سهم یوان چین در این زمینه ۱/۷۹ درصد در مقابل سهم دلار با ۴۰/۸۸ درصد، یورو با ۳۲/۹ درصد و ین ژاپن با ۳/۵۳ درصد بسیار ناچیز است.

برچسب‌ها دلار ایالات متحده آمریکا پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار ایالات متحده آمریکا پکن دلار ایالات متحده آمریکا پکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۴۸۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: گروسی پس‌از انجام برخی رایزنی‌ها در تهران، به‌منظور شرکت در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، راهی اصفهان شد تا رایزنی با مقام‌های ایرانی را ادامه دهد؛ رایزنی‌هایی که به‌نظر می‌رسد دوطرف دیدگاه مثبتی نسبت به آن دارند.

برخی تحلیلگران معتقدند مواضعی که ازسوی گروسی و اسلامی در جریان نشست‌خبری در اصفهان مطرح شد، نشان می‌دهد ایران و آژانس درحال برداشتن گام‌های مهمی در مسیر تقویت همکاری‌های فی‌مابین و رفع برخی ابهام‌های باقی‌مانده هستند؛ موضوعی که درنهایت می‌تواند چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را در زمینه ازسرگیری مذاکرات لغو تحریم‌ها ترسیم کند.

چشم‌انداز رایزنی‌های تهران - آژانس

یک کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به رایزنی‌های مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی در تهران و اصفهان اظهارکرد: گروسی پس از دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های ایرانی، از جمله وزیر امورخارجه و رئیس سازمان انرژی‌اتمی، نسبت به رایزنی‌های انجام شده ابراز خوشبینی کرده، اما دقیقا تصریح نکرده درباره چه چیزی خوشبین است.

حسن بهشتی‌پور افزود: اگرچه دوطرف پس از دیدارها و رایزنی‌های انجام شده نسبت به گسترش همکاری‌ها و رفع ابهام‌های باقی‌مانده ابزار خوشبینی کرده‌اند، اما تجربه نشان داده مواضع گروسی وقتی به وین بازمی‌گردد قابل اتکا تر است. بنابراین باید در انتظار مواضع تکمیلی‌تر طرف مقابل درباره رایزنی‌های انجام شده در تهران و اصفهان بود.

وی عنوان کرد: در مجموع معقتدم اگر ایران و آژانس بتوانند به راهکار مثبتی برای رفع مشکلات و ابهام‌های باقی‌مانده دست یابند، آن‌ زمان است که می‌توان چشم‌انداز امیدوارانه‌تری پیش روی مذاکرات برجامی و رفع تحریم‌ها ترسیم کرد.

یک دیدگاه متفاوت

این کارشناس مسائل بین‌الملل اظهارکرد: درباره روند رایزنی‌های ایران و آژانس برخی قائل به این دیدگاه هستند که مشکلات ایران با آژانس زمانی حل می‌شود که مشکلات تهران با واشنگتن رفع شود. آنان براین گمان هستند که دو موضوع ادعایی باقی‌مانده ازسوی آژانس بیش از هر چیز جنبه «بهانه‌جویی» دارد. این دیدگاه درحالی مطرح می‌شود که از نظر من چندان قابل پذیرش نیست.

بهشتی‌پور ادامه داد: برخلاف برخی، معتقد نیستم اگر آمریکا اراده کند، همه مسائل و مشکلات موجود میان ایران و آژانس رفع خواهد شد. باید در نظر داشت آژانس تنها نهاد بین‌المللی معتبر است که صلاحیت نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورهای عضو ان. پی. تی را دارد. بنابراین افزایش سطح همکاری‌ها با این نهاد، می‌تواند بسیاری از گره‌های موجود در زمینه رفع تحریم‌ها را بگشاید.

وی درباره برخی گمانه‌زنی‌ها پیرامون تبادل پیام‌های میان تهران و واشنگتن و تاثیر آن در سفر گروسی به تهران عنوان کرد: برخی براین نظرند که ممکن است مذاکراتی میان ایران و آمریکا انجام شده که سفر گروسی نیز در آن چارچوب انجام شده‌است؛ رویکردی که می‌تواند درنهایت به ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها منجر شود.

دست ایران پر است

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به برخی گمانه‌زنی‌ها درباره گشایش‌های جدید در مناسبات ایران و آژانس ادامه داد: اگرچه فعلا قرائن قابل استنادی به‌جز مواضع اخیر دوطرف وجود ندارد، اما نکته اینجاست که اگر همکاری‌های ایران و آژانس در مسیر درستی حرکت کند و گام‌های مناسبی برای رفع ابهام درباره دو مکان ادعایی آژانس برداشته شود، مقدمه‌ای خواهد بود برای احیای مذاکرات رفع تحریم‌ها

بهشتی‌پور با تاکید بر اینکه پیشرفت در همکاری‌های دوطرف، بهانه‌جویی‌ها را از آژانس می‌گیرد، ادامه داد: اگرچه آژانس در مقاطعی علیه ایران موضع‌گیری کرده و به سیاسی‌کاری پرداخته، اما باید توجه داشت که ازنظر بین‌المللی حق نظارت دارد و درنهایت مشکلات موجود باید رفع شود.

وی با بیان اینکه معتقدم راه رسیدن به توافق در مسیر رفع تحریم‌ها از آژانس می‌گذرد، اضافه‌کرد: باید در نظر داشته باشیم در شرایط کنونی برای پیشبرد مذاکرات در موضع قدرت هستیم. اکنون ایران از یک‌سو در مناسبات منطقه‌ای دست بالا را دارد و ازسوی دیگر ازنظر ذخایر اورانیوم غنی‌شده وضعیت مطلوبی داریم. بنابراین دست‌مان برای مذاکره پر است.

کد خبر 850166 برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محمد اسلامی - رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و آمریکا خبر ویژه

دیگر خبرها

  • پوتین: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم‌های جدید کارآمد است
  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • فرار به جلوی متهمان مفاسد اقتصادی و دو برابر شدن تحریم‌ها
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب