Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@05:40:02 GMT

بی نظمی های «شاد» پایان می یابد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۴۷۳۴

بی نظمی های «شاد» پایان می یابد

 از آغاز فعالیت شبکه آموزشی دانش‌آموزان یا همان «شاد» بیش از هشت روز می‌گذرد. شبکه‌ای که به گفته مهدی شرفی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش حالا شمار کاربرانش به ۱۰ میلیون نفر رسیده و یک میلیون و ۷۰۰‌هزار کلاس آنلاین در آن برگزار شده است.

 محمود مصدق/

 از آغاز فعالیت شبکه آموزشی دانش‌آموزان یا همان «شاد» بیش از هشت روز می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه‌ای که به گفته مهدی شرفی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش حالا شمار کاربرانش به ۱۰ میلیون نفر رسیده و یک میلیون و ۷۰۰‌هزار کلاس آنلاین در آن برگزار شده است. ارقام قابل توجهی که نشان می‌دهد اگر این پیام‌رسان به‌درستی از سوی وزارتخانه یاد شده به عنوان مالک اختصاصی آن مدیریت شود، چشم‌انداز خوبی در انتظار آموزش از راه دور دانش‌آموزان در روزهای کرونایی و حتی پسا کرونایی خواهد بود. اما این سکه، روی دیگری هم دارد که می‌توان رگه‌هایی از موضوعات نگران‌کننده را هم در آن جست.

برای مثال اگر تا چندی پیش کُندی و قطع و وصل‌های پی درپی اینترنت برای پیوستن به شبکه شاد و آموزش مجازی تنها دغدغه معلمان، دانش‌آموزان و اولیای آنان بوده، حالا موضوعاتی همچون بالا بودن حجم مصرف اینترنت، هزینه‌بر بودن آموزش مجازی، نامشخص بودن زمان آموزش، عدم دسترسی بعضی از دانش‌آموزان و حتی گاه دانلود نشدن بعضی از پیام‌های صوتی در سامانه شاد هم به آن اضافه شده است.

دردسرهای شاد

سجادی، یکی از والدین دانش‌آموزان با انتقاد از سلیقه‌ای عمل کردن معلمان و مدیران مدارس در آموزش از طریق شبکه شاد به قدس می‌گوید: معلم پسرم از صبح تا ۱۰ شب آنلاین است و درس و تکالیفی که به دانش‌آموزان می‌دهد بسیار زیاد است به‌طوری که تقریباً نه تنها فرزندم بلکه من و همسرم نیز درگیر آموزش و تمرین‌های ارائه شده هستیم. از طرف دیگر برای هر کلاس یک گروه تشکیل داده‌اند که در آن گروه هم معلم تدریس می‌کند و هم دانش‌آموزان تکالیفشان را قرار می‌دهند؛ بنابراین در مدت کمی تعداد پیام‌هایی که در گروه گذاشته می‌شود آن‌قدر زیاد می‌شود که تا دانش‌آموز بتواند درس معلمش را پیدا کند زمانش تلف می‌شود؛ ضمن اینکه یک معلم کلاس آنلاین برگزار و سؤال می‌کند و بچه‌ها باید همزمان جواب دهند که خود دردسر دیگری است.

آیدا رسولی، یکی از دانش‌آموزان پایه دوم متوسطه هم که در شهرستان رودهن تحصیل می‌کند با اشاره به اینکه خیلی از دانش‌آموزان مدرسه آن‌ها از قشر ضعیف جامعه هستند و قادر به خرید بسته‌های اینترنتی برای دسترسی به شبکه شاد و دریافت آموزش‌ها نیستند، به قدس می‌گوید: حتی دانش‌آموزانی هم که به شبکه متصل هستند بعضی پیام‌های صوتی آموزشی را که معلمان در گروه قرار می‌دهند، نمی‌توانند دانلود کنند که این مشکل ظاهراً به شبکه شاد برمی‌گردد. یعنی اگر آموزش و پرورش نرم‌افزار مناسبی را در سامانه شاد پیش‌بینی می‌کرد الان این مشکل وجود نداشت یا در حال حاضر دسترسی به صفحه خصوصی بعضی از معلمان در شاد امکان‌پذیر نیست.

شاد مشکل حادی نباشد

این‌ها شاید گوشه‌ای از مسائل و ضعف‌های شبکه شاد باشد. مشکلاتی که البته مسئولان آموزش و پرورش وجود آن‌ها را به دلیل تازه شکل گرفتن آن طبیعی می‌دانند.

رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در این باره به قدس می‌گوید: پیام‌رسان شاد فضای جدیدی برای معلمان و دانش‌آموزان است و مشکلات این شبکه هم بیشتر به این دلیل است که تازه فعالیتش را آغاز کرده، بنابراین چنین مشکلاتی تا حدی طبیعی است. البته بخشی از مشکلات هم به ناآشنایی خانواده‌ها و دانش‌آموزان برمی‌گردد؛ به هرحال این پیام‌رسان دچار مشکلات حادی نیست که رفع نشود و فقط کمی زمان می‌خواهد؛ ضمن اینکه تا همین الان بسیار فراتر از انتظار ما ظاهر شده به طوری که در مناطقی که فکر نمی‌کردیم دانش‌آموزان به این آن وصل شده‌اند.

وی سپس به بحث سلیقه‌ای عمل کردن مدارس و معلمان در شبکه شاد می‌پردازد و می‌گوید: این وزارتخانه پروتکل آموزشی تهیه و آن را برای همه مدارس ارسال کرده که برای معلمان و همه کادر آموزشی قابل دسترسی است. در آنجا کاملاً توضیح داده شده که معلم باید مدت زمان آموزش را با مدیر و اولیای دانش‌آموزان هماهنگ کند و کلاس‌ها سر ساعت مشخصی شروع و به پایان برسد. یعنی از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر معلم باید ساعتی را با هماهنگی خانواده و مدیر مدرسه به صورت ثابت برای آموزش مشخص کند. همچنین برای چگونگی یا نحوه فعالیت هم راهنمای عمل مرحله اول برای معلمان ارسال شده و در حال تهیه راهنمای عمل مرحله دوم که اجزای تدریس شامل ارائه آموزش، هویت کلاس، ایجاد انگیزه و ایجاد ارتباط را دربرمی‌گیرد، هستیم.

وی در همین زمینه از برگزاری دوره‌های توانمندسازی معلمان در اسرع وقت خبر می‌دهد و می‌گوید: این موضوع مثل هر موضوع دیگری ممکن است در آغاز کار نقایصی داشته باشد، اما اگر خانواده‌ها در این زمینه همکاری خوبی داشته باشند هرچه زودتر از این موانع و مشکلات موجود عبور و از مزایای شبکه شاد که بر بستر خوب، ایمن و با کاربری آموزشی طراحی و راه‌اندازی شده استفاده می‌کنیم. امیدواریم این شبکه پس از بازگشایی مدارس در کنار تدریس حضوری قرار گیرد و به معلمان در غنی کردن آموزش دانش‌آموزان کمک کند.

حکیم‌زاده درباره چگونگی نظارت آموزش و پرورش بر نحوه فعالیت‌ها بر بستر پیام‌رسان شاد، می‌گوید: در سامانه داشبورد مدیریتی وجود دارد و نظارت بر سطوح مختلف از سوی مدیر مدرسه، رئیس منطقه و مدیرکل استان انجام می‌گیرد، همچنین برای اعضای بخش ستادی هم سطوح دسترسی و نظارتی و مدیریتی تعریف شده است. بنابراین برای ما این امکان وجود دارد که منطقه به منطقه و حتی مدرسه به مدرسه بر نحوه فعالیت در این فضا نظارت کنیم و ببینیم دانش‌آموزان چقدر ثبت‌نام کرده و یا نکردند. یکی دیگر از موضوعات، مدت حضور و انجام فعالیت‌های معلمان و دانش‌آموزان است که همه این‌ها ثبت می‌شود و خانواده‌ها هم می‌توانند بدون نگرانی اجازه دهند بچه‌های آن‌ها در این فضا حضور داشته باشند.

وی آموزش هماهنگ و ایمن دانش‌آموزان بر بستر شبکه ملی اطلاعات را امتیاز خاص پیام‌رسان شاد در قیاس با شبکه‌های اجتماعی دیگر می‌خواند و  می‌گوید: همه زحماتی که معلمان برای آموزش مجازی دانش‌آموزان کشیده‌اند ارزشمند است، اما مبنای وزارت آموزش و پرورش برای فعالیت معلمان و دانش‌آموزان در فضای مجازی حضور در شبکه شاد است؛ یعنی فقط این شبکه اجتماعی است که از سوی آموزش و پرورش برای آموزش مجازی دانش‌آموزان رسمیت دارد.

شاد، رایگان می‌شود

مهدی شرفی، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش هم ایرادهایی را که کاربران به شبکه شاد نسبت می‌دهند، می‌پذیرد و به قدس می‌گوید: این سامانه خیلی سریع و در یک بازه زمانی کوتاه و برای پاسخگوی به افراد زیادی شکل گرفته و هر سیستم نرم‌افزاری هم در ابتدای کار، مسائل و مشکلات خودش را دارد؛ به‌ویژه اگر بخواهیم سیستمی داشته باشیم که همزمان پاسخگوی ۱۴ میلیون دانش‌آموز باشد. البته ما کارشناسانی را مستقر کردیم که به مشکلات دانش‌آموزان و معلمان در این اپلیکیشن رسیدگی کنند. این کارشناسان انتقادها را دریافت می‌کنند و برای رفع آن‌ها به بخش فنی ارجاع می‌دهند. در واقع رصد لحظه به لحظه این سامانه برای رفع مشکلات، سیاست وزارت آموزش و پرورش است.

وی از بررسی مشکل دانلود نشدن بعضی از پیام‌های صوتی در سامانه شاد خبر می‌دهد و تصریح می‌کند: به محض دریافت گزارشی در خصوص این مشکل، وارد عمل شدیم و در حال بررسی این موضوع و رفع آن هستیم.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در خصوص چگونگی نظارت آموزش و پرورش بر سامانه شاد هم می‌گوید: این شبکه فقط برای آموزش طراحی شده، یعنی حتی اگر دانش‌آموز هم بخواهد از طریق این سامانه وارد کانال‌ها و گروه‌های دیگر شود، نمی‌تواند. ضمن اینکه اطلاعاتی که به اشتراک گذاشته می‌شود به سرعت بررسی می‌شود و ما هم دانش‌آموزان را چک می‌کنیم.

شرفی ورود به سامانه شاد را طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، رایگان می‌خواند و می‌گوید: بر این اساس وزیر آموزش و پرورش به شدت پیگیر این موضوع است زیرا که این مسئله جزو حقوق اصلی دانش‌آموزان است که باید در این دوره، آموزش رایگان ببینند.

وی همچنین از توسعه تدریجی شبکه شاد خبر می‌دهد و می‌افزاید: شاد یک پلتفرم است و در مرحله نخست، هدف این بود کلاس‌های درس تشکیل شود و دانش‌آموز و معلم در کنار هم قرار گیرند، اما سپس به لحاظ توسعه‌ای مرحله به مرحله تکمیل می‌شود و ابزارهای مختلف الکترونیک، ابزارهای آزمون‌ساز، ابزارهای تشخیصی و برنامه‌های تولید محتوای الکترونیک به آن اضافه خواهد شد. به عبارت دیگر با گذشت زمان به این سامانه ابزارهای بیشتری می‌افزاییم که هیچ پیام‌رسان دیگری آن‌ها را ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که سامانه شاد چه امتیازی نسبت به پیام‌رسان‌های دیگر دارد، می‌گوید: در حال حاضر پیام‌رسان شاد کاملاً اقتصادی و صرفاً برای آموزش آماده شده است و اگر خانواده اجازه استفاده از آن را به فرزندش بدهد کاملاً مطمئن است و در آن جز مباحث آموزشی چیزی وجود ندارد و دانش‌آموز نمی‌تواند به کانال و گروه‌هایی مراجعه کند که ممکن است مسائل غیراخلاقی و یا هرچیزی در آن مطرح شود. یک ویژگی مهم شاد به نسبت پیام‌رسان‌های دیگر این است که امکان افزودن ابزارهای کمک آموزشی به آن متناسب با درخواست دانش‌آموزان و معلمان وجود دارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سامانه شاد دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۴۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری با موضوع ثبت نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ که امروز بعد از ظهر برگزار شد، اظهار کرد: فردا ۱۹ اردیبهشت، ثبت نام دوره ابتدایی به صورت رسمی و کار سازماندهی امور سال آینده نیز آغاز می‌شود.

طریفی حسینی ضمن تبریک به معلمان عزیز، تصریح کرد: دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، انتظاراتی از معلمان مطرح شد؛ اول، سرفصل تحول است که با توجه به نقشه راه تدوین‌شده و نگاشت مدرسه‌ای سند تحول آن را به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌کنیم و با برنامه مشخص مدرسه‌محور کار کیفیت‌بخشی را دنبال خواهیم کرد.

معاون وزیر آپ با اشاره به توانمندسازی معلمان، ابراز کرد: این د‌وره توانمندسازی به‌صورت ویژه در دوره ابتدایی نظام دوری را اجرا خواهیم کرد. این اتفاق با محوریت دانشگاه فرهنگیان و گروه‌های آموزشی نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تابستان امسال دوره توانمندسازی به صورت حضوری و مجازی انجام می‌شود، عنوان کرد: در این دوره قصد داریم معلمان را واجد شرایط کنیم تا کیفیت آموزشی را مدنظر داشته باشیم.

برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود

طریفی حسینی افزود: ارتباط تنگاتنگی با معاونت پرورشی و فرهنگی داریم؛ برنامه‌های پرورشی با هویت دوره ابتدایی انجام می‌شود. در حوزه تربیت بدنی و تامین زیرساخت ورزشی اقداماتی انجام دادیم.

وی اضافه کرد: هزار فضای ورزشی استاندارد درون مدرسه‌ای راه‌اندازی و تجهیز خواهیم کرد تا کیفیت در بخش ساحت زیستی افزایش پیدا کند.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آپ، خاطرنشان کرد: معلمان علاوه‌بر انتقال دانش‌، به موضوع پرورش هویت دانش‌آموزان و کشف استعدادهای دانش‌آموزان باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

طریفی حسینی با بیان اینکه استعداد‌پروری و مهارت‌آموزی پروژه اصلی ماست، ادامه داد: به صورت ویژه از انعطاف در سند ۱۰۰ ساعت در اختیار مدرسه وجود دارد که علاوه‌بر برنامه‌های درسی باید برنامه‌ریزی کنند و متناسب با شرایط مدرسه فعالیت‌هایی را طراحی کنند.

وی با اشاره به اینکه کیفیت نیروی انسانی بسیار مهم است، گفت: شیوه جذب آموزش و پرورش تغییر کرده است و دومین آزمون با رویکرد شایسته‌محوری ۲۸ هزار ر‌دیف استخدامی داریم که مرحله اول آن برگزار شده است. ارزیابی تکمیلی از روز گذشته شروع شده و تا خرداد ماه تکمیل شود و از مهر ماه از این معلمان استفاده خواهیم کرد.

طریفی حسینی با بیان اینکه برنامه‌های ویژه‌ایی برای فرهنگیان طراحی شده است، اظهار کرد: طرح شهید همت برای توانمندسازی معلمان انجام شده است. ۱۹۶ هزار از معلمان جدید‌الاستخدام هستند و دوره توانمندسازی را می‌گذرانند، ریل‌گذاری باید پیش روی ما باشد و برنامه‌های دوره ابتدایی را هدایت کنیم.

طریفی حسینی با بیان اینکه کیفیت مدارس دولتی یکی از دغدغه‌های آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: مجموع استخدام ها ۲۰۰ هزار بوده است و حجم استخدام‌ها نویدبخش این است که معلمانی را داریم که می‌توانیم حساب ویژه‌ای روی آن‌ها داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ۲۸ هزار نفر به عنوان معلم انتخاب می‌شوند و می‌توانند به عنوان معلم توفیق خدمت داشته باشند.

وی با اشاره به ماهیت جلسه، اظهار کرد: ستاد پروژه مهر در ابتدای فرآیندها و امور سال تحصیلی پیش رو تشکیل می‌شود که از اسفند مقدمات آن طراحی شده است.

طریفی حسینی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها ثبت‌نام دانش‌آموزان بوده و اولویت با ثبت نام پایه اول است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اولین ساماندهی پروژه ثبت‌نام با سال گذشته فرق آن چنانی نداشته است، اظهار کرد: از فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و هدف تسهیل‌گری در ارائه خدمت است.

وی با بیان اینکه قواعد کلی در آیین‌نامه اجرایی مدارس به صراحت آمده است، تصریح کرد: همچنین در این نوع از ثبت نام حق انتخاب بیشتری به والدین دادیم و در خصوص نظارت بر ثبت نام تیم‌هایی در مناطق مستقر می‌شوند که بر ثبت نام نظارت ویژه‌ای داشته باشند.

تایید اطلاعات‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود

طریفی حسینی با بیان اینکه شرط ثبت‌نام در پایه اول سنجش نوآموزان است، ابراز کرد: همچنین باید نتیجه سنجش مشخص شده باشد، اگر خانواده‌ای نسبت به سنجش اقدام نکرده است باید ابتدا اقدام کند، سپس کار ثبت نام الکترونیک را انجام دهد؛ این امر یک نوع ثبت اولیه است و مدیر مدرسه شرایط دانش‌آموز را احراز می‌کند و پس از عدم وجود مشکل ثبت نام قطعی می‌شود.

وی افزود: ثبت اول توسط والدین و تایید اطلاعات ثبت‌شده توسط مدیر مدرسه انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • ضرورت حفظ حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان و فرهنگیان
  • اژه‌ای: حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان باید حفظ شود
  • حرمت مراکز آموزشی، دانش‌آموزان، معلمان و فرهنگیان، حتماً باید حفظ شود
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم